Thursday, February 01, 2007

Rakı

Türkiye'nin dünyaca meşhur benzersiz tadı (1), üzüm suması ve anasonun iki kez distile edilmesiyle üretilir.Su/soda(2) ilavesiyle ya da sek(3) olarak içebilirsiniz. Soğutulmuş ya da buz eklenmiş(4) olarak servis yapılmalıdır.Su ile karıştırıldığında meşhur beyaz rengine(5) dönüşür.

(1)reklam vermek istemedim o yüzden isim yazmadım ama siz tabii tercihen Tekirdağ içebilirsiniz hani yanıltmış olmayayım ama yinede tekirdağ...
(2)kardeşim su ile içilir bu öyle kokteyl yapmaya gelmez, hadi anladık suyu yazmışsın peki neden beyaz peynir,kavun ve sınırsız şalgam gibi vazgeçilmezleri unutuyorsun öyle mezesiz olmaz bu meret, müzeyyan senarsız hiç olmaz..
(3)sek içmek tabii tercih sebebi ama biz tercih etmiyoruz,tavsiye de etmiyoruz,ciğerin yanar sonra,

(4)en can alıcı kısım arkadaşım rakıya buz atmayacaksın,kristallendirmeyeceksin,güneş battıktan sonra su soğuk, rakı soğuk oldu mu işte o zaman tadından yenmez...
(5)aslan sütüdür litaretürdeki karşılığı(burda holly water gibi tabirler de var)

Kısaca derdimizi anlatmaya çalıştık, dostlar bizi hatırlasın...

No comments:

 
    eXTReMe Tracker